Hypnosterapi i Göteborg


Vanliga frågor 


Vad kan hypnos & coaching hjälpa till med?


Hypnos och coachning används främst för att eliminera olika emotionella problem som skapar obehagliga känslor och dåliga vanor.


Hypnos är effektiv hjälp mot ångest och inom många andra områden:


Ångest, depression, frisättning av stressrelaterade spänningar, eliminering av rädslor och fobier, förstärkning av självförtroende, ätstörningar, viktkontroll, allergier, idrottsprestationer. Eliminering av missbruk: drogberoende, alkoholism, rökning, sockerberoende etc.
Beroende på ditt problem, tar det oftast 3-5 sessioner för att effektivt kunna lösa det. För vissa extremt svåra fall krävs det fler sessioner. Efter varje session kommer du att märka en förändring till det bättre.


Kan alla bli hypnotiserade?


Alla kan bli hypnotiserade om de vill det. Det går inte att arbeta med hypnos med någon mot dess vilja. All hypnos är självhypnos. Ingen kan försätta dig i ett tillstånd som du inte själv vill vara i.


Varför fungerar det?


Studier har visat att vår hjärna fungerar lite annorlunda i hypnos. Vi blir mer mottagliga och får tillgång till den undermedvetna delen av sinnet. I hypnos använder och lär sig hjärnan av de inre upplevelserna, precis på samma sätt som den lär sig av händelserna i vårt vardagliga liv! Därför går det att ”spola tillbaka bandet” och påverka upplevelser av jobbiga situationer. Minnet av den faktiska händelsen finns kvar efter hypnosen, men den ”negativa laddningen” släpper.


Hur många sessioner behövs det?


Det är väldigt individuellt beroende på ditt problem och på hur lång tid du har haft det problemet.